Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec na biszkopcie
Kroki postępowania
Smacznego !!!
Biszkopt | |
jaja | 6 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
Krem: | |
mleko | 0,5 l |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
masło | 300 g |
wódka | 50 ml |
kakao | 1 łyżka |
Polewa: | |
czekolada gorzka | 100 g |
mleko | 4 łyżki |
masło | 1 łyżka |
Do ozdoby: | |
połówki orzechów włoskich | |
orzechy włoskie | 300 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: