Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowiec mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka margaryny
2 szkl maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3/4 szkl. cukru
30 dag zmielonych orzechów laskowych lub 40 dag włoskich
szczypta soli
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec mojej mamy

Margarynę ucieramy z cukrem i szczyptą soli i powoli dodajemy jajka, cały czas ucierając dodajemy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, a na końcu zmielone orzechy. Wszystko mieszamy i wylewamy na blaszkę pieczemy około 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak