Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe muffinki
Kroki postępowania
po upieczeniu muffinki dekoruję polewą z białej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z łyżką śmietanki.
jajko | 4 sztuki |
mąka tortowa | 2 szklanki |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
masło | 25 dag |
cukier | 1 szklanka |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżeczki |
mleko | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
berberys suszony | 45 g |
biała czekolada | 100 g |
śmietana 30% | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: