Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe muffinki
Kroki postępowania




po upieczeniu muffinki dekoruję polewą z białej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z łyżką śmietanki.

jajko |
4 sztuki
|
mąka tortowa |
2 szklanki
|
orzechy włoskie |
1 szklanka
|
masło |
25 dag
|
cukier |
1 szklanka
|
ekstrakt waniliowy |
2 łyżeczki
|
kakao |
2 łyżeczki
|
mleko |
6 łyżek
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
berberys suszony |
45 g
|
biała czekolada |
100 g
|
śmietana 30% |
1 łyżka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: