Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowe kuleczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 270g
mąka 50g
cukier puder 65g
jajko
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowe kuleczki

Kroki postępowania

1
Orzechy mielimy, łączymy z pozostałymi suchymi składnikami.
Krok 1 - orzechowe kuleczki foto
2
Dodajemy masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Lub używamy do tego celu miksera.
Krok 2 - orzechowe kuleczki foto
3
Gotowa masa może się kleić do rąk dlatego można podsypać ją cukrem pudrem.
Krok 3 - orzechowe kuleczki foto
4
Formujemy kulki i obtaczamy w cukrze pudrze (jego nadmiar strzepujemy).
Krok 4 - orzechowe kuleczki foto
5
Gotowe kulki układamy na blasze w równych odstępach. Pieczemy w 175 st C około 15 minut aż ładnie popękają.
Krok 5 - orzechowe kuleczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Doradca Smaku 15.12.2023 09:56
Super :)
I H 12.12.2023 07:45
Zrobione ❤️
Ifa 27.12.2015 09:39
Jakie fajne te orzeszki :-)
Wiktoria29 26.12.2015 20:08
mniam muszą być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak