Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe ciasteczka bezowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
cukier kryształ 3/4 szklanki
orzechy posiekane 150 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe ciasteczka bezowe

Białka ubijamy na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Następnie dodajemy cukier waniliowy oraz kryształ. Do powstałej piany dodajemy 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanek (opcjonalnie)oraz zmielone/posiekane orzechy delikatnie mieszając.
Z powstałej masy robimy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia okrągłe kleksy.
Pieczemy około 15 minut (do zarumienienia)w 180*C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.03.2014 19:16
smaczne ciasteczka!
Pietruszka 06.03.2014 15:33
wyglądają apetycznie
natalia.doradca 06.03.2014 15:21
Bardzo fajne ciasteczka:)
Sylwia26 06.03.2014 15:12
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak