Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa pychotka
Jeden z placków posmarować rozgotowanymi jabłkami i przykryć następnym plackiem. Na wierzchu rozsmarować krem orzechowy. Przyozdobić rozpuszczoną czekoladą. Placek przechowywać w lodówce.
mąka pszenna | 30 dag |
margaryna | 20 dag |
cukier puder | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 3 |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
cukier kryształ | 60 dag |
sok z cytryny | 2 łyzki |
masło 250 g | |
cukier puder | 20 dag |
czekolada | 250 g |
mleko 2% | szklanka |
orzechy włoskie | 25 mielone |
jabłko kwaśne | 75 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: