Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowo - kukurydziane kruche ciasto z gruszkami i posmakiem cynamonu.
Kroki postępowania












mąka krupczatka |
1 szklanka
|
mąka orkiszowa |
1 szklanka
|
mąka kukurydziana |
2 łyżki
|
cukier kryształ |
1/2 szklanki
|
masło |
200 g
|
żółtko jajek |
3 sztuki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
cynamon Prymat |
1 łyżeczka
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
1 łyżka
|
gruszki |
6 sztuk
|
cukier |
perlisty wg uznania
|
cukier puder |
wg uznania
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: