Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe tartaletki z zielonym nadzieniem
Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut.
Foremki na tartaletki smarujemy margaryną i wykładamy schłodzonym ciastem Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem aby równo rosło i pieczemy w 180 stopniach przez około 8 minut.
W tym czasie śmietanę, jajka, tabasco, fetę i lekko osączone z wody brokuły miksujemy.
Pora, cukinię, paprykę i papryczkę. kroimy w plasterki.
Na podpieczone ciasto układamy posiekanego pora, zalewamy sosem brokułowo serowym a na wierzch układamy po plasterku cukinii i papryki.
Posypujemy posiekaną papryczką chili i z powrotem wkładamy do piekarnika.
Pieczemy około 40 minut aż sos się zetnie.
Wedle uznania możemy podać posypane pokruszonymi kawałeczkami fety.
Smacznego :)