Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe pierożki curry

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
woda 4 łyzka
oliwa 2 łyzki
olej 1 łyżka
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
mały ziemniak 1 szt
mała marchewka 1 szt
cebula 0,5 szt
papryczka chili 0,5 łyżeczka
curry 0,5 łyżeczka
kumin 0,5 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
woda 5 łyżka
mąka pełnoziarnista 225 orkiszowa
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe pierożki curry

Margarynę siekamy z mąką.

Dodajemy wodę i oliwę i zagniatamy ciasto.

Odkładamy do lodówki na 15 minut.

Warzywa kroimy w drobną kosteczkę.

Podsmażamy na łyżce oleju.

Dodajemy wszystkie przyprawy i dolewamy wody.

Dusimy pod przykryciem około 25 minut.

Odstawiamy do przestudzenia.

Ciasto dzielimy na 4 cześci i rozwałkowujemy.

Robimy to delikatnie ponieważ ciasto jest bardzo kruche.

Na środku każdego kawałka nakładamy nadzienie.

Zlepiamy brzegi i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 13.02.2017 21:48
Cudownie smakowite:)
Grazyna0211 08.06.2016 13:39
smaczne pierożki
angelika14 05.01.2013 12:23
ale apetycznie wygladają
Vanilla
Vanilla 05.01.2013 12:23
świetne
Monika58 05.01.2013 12:05
smaczne
Magda24 05.01.2013 12:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak