Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe ciasteczka z cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 200 gram mąki razowej
masło 100 gram
ksylitol 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cynamon 2 łyżeczki
sól szczypta

Porada

Będąc na diecie o niskim indeksie glikemicznym można czasem sobie pozwolić na takie ciasteczka.

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe ciasteczka z cynamonem

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, jajko oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy n grubość 0,5 cm, wałkujemy wałkiem ze wzorem, foremką wycinamy ciasteczka. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy przygotowane ciasteczka, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka pozostawiamy do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.01.2017 20:59
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak