Orientalny rosół z makaronem soba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło klarowane

    1 łyżeczka
  • chińska mieszanka warzywna

    1 opakowanie
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • imbir

    2 cm
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • przyprawy

    1 łyżka (do potraw chińskich)
  • bulion warzywny

    1,2 l
  • grzybki mun

    5 g (paski)
  • liść kafiru

    1 szt
  • makaron soba

    1 opakowanie
  • natka pietruszki

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
W rondlu, rozpuszczamy masło, dodajemy warzywa, podsmażamy. Dodajemy przyprawę, sos sojowy, posiekany czosnek i imbir, chwilę razem podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem.
Dodajemy liść kaffiru, paski grzybków. Gotujemy do miękkości warzyw i grzybów, doprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 22.01.2016 23:10
wygląda tak zachęcająco, że jutro bedę go robić
marzut 11.12.2015 16:27
super przepis
olkaaa 11.12.2015 07:49
brzmi ciekawie
norweska20 10.12.2015 21:34
wygląda bardzo apetycznie
Jadwiga/Jaga85 10.12.2015 21:32
śliczna fotografia!
mikrusiak 10.12.2015 18:34
nieźle wygląda :) czegoś takiego jeszcze nie jadłam...:)
Stenka 10.12.2015 18:14
warto zrobić choć raz
RenataZ-et 10.12.2015 15:50
super danie
Wiktoria29 10.12.2015 15:47
smakowicie wygląda
wyattearp 10.12.2015 14:40
lubię ten makaron

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat