Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło klarowane
1 łyżeczka -
chińska mieszanka warzywna
1 opakowanie -
ząbki czosnku
2 szt -
imbir
2 cm -
sos sojowy
1 łyżka -
przyprawy
1 łyżka (do potraw chińskich) -
bulion warzywny
1,2 l -
grzybki mun
5 g (paski) -
liść kafiru
1 szt -
makaron soba
1 opakowanie -
natka pietruszki
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
W rondlu, rozpuszczamy masło, dodajemy warzywa, podsmażamy. Dodajemy przyprawę, sos sojowy, posiekany czosnek i imbir, chwilę razem podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem.
Dodajemy liść kaffiru, paski grzybków. Gotujemy do miękkości warzyw i grzybów, doprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)