Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalny rosół z kaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1
włoszczyzna 1
grzyby mun 25 gram
cebula 1 opalona
woda 2 litry
sos ostrygowy 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat kilka kulek
imbir 4 plastry
trawa cytrynowa 1 szczypta
makaron soba
szczypiorek
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalny rosół z kaczki

Wykonanie rosołu z kaczki:
Kaczkę podzielić na porcje, umyć, włożyć do dużego garnka, wlać wodę i na średnim ogniu zagotować. Zmniejszyć ogień, dokładnie usuwać gromadzący się na powierzchni szum.Orientalny rosół gotować jeszcze przez ok. 30 minut. Gdy szum przestanie się już pojawiać przechodzimy do kolejnego etapu jakim jest dodanie warzyw, grzybów mun, przypraw oraz sosu ostrygowego.

Zupę orientalną gotujemy przez kolejne 1,5 godziny na bardzo wolnym ogniu, uważając aby nie doprowadzić jej do zbyt mocnego zagotowana. Dzięki temu nasz rosół będzie klarowny.
Pod koniec gotowania spróbować i w razie potrzeby przyprawić do smaku sosem ostrygowym, solą, pieprzem i trawą cytrynową.

Rosół podajemy gorący w małych miseczkach z porcją mięsa z kaczki, makaronem soba, pokrojonym szczypiorkiem, kapustą pekińską oraz sezamem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.07.2015 14:09
wygląda przepysznie
Margo1 31.05.2015 13:07
Takiego rosołku nie jadłam
Ifa 30.05.2015 09:08
Co za pychotka!! Uwielbiam takie orientalne smaki :)
dom-agi 30.05.2015 07:05
Dziękuję za miłe słowa!
dollce 29.05.2015 23:54
wygląda smakowicie
RenataZ-et 29.05.2015 23:51
ciekawy pomysł na rosół w nowej odsłonie :)
cooked 29.05.2015 21:56
musi być pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak