Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orientalne piersi indycze na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórka kokosowe 150 g
ananas do smaku
por do smaku
mleko
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: orientalne piersi indycze na słodko

Filety z indyka lekko zbijam, nacieram całe imbirem, owijam w folie i i na godzinkę wstawiam do lodówy. Pora kroję w krążki, odsączam ananasy z puszki (kilka sztuk). Podsmażam pory i ananasy na łyżeczce oliwy, doprawiam oregano i curry. Filety moczę w mleku, obtaczam w wiórkach kokosowych i smażę na złoty kolor z obydwu stron.
Podaję z ryżem i dekoruje podsmażonym lekko porem i ananasem. Dla kontrastu można też dodać paprykę konserwową.
Super!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.11.2012 08:32
ciekawe, z kokosem nie probowalam
Żaneta1 03.12.2011 16:47
super
Renata22 09.11.2011 22:08
bardzo smaczne i oryginalne, polecam!
irenka 09.11.2011 21:36
ciekawy przepis,na pewno smaczne
dianix 08.11.2011 15:56
piers z kurczaka bardzo lubie, wszytskie dania z nia sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak