Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
borowiki
200 g -
cebula
1 szt -
ząbki czosnku
2 szt -
marchewka
1 szt -
sos sojowy
do smaku -
rosół z kury Kucharek
2 kostki -
oliwa
2 łyżki -
olej sezamowy
1 łyżeczka -
Kolendra cała Prymat
2 łyżki -
ziarna sezamu
1 łyżka -
sos sambal oelek
do smaku -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
kiełki soi
do smaku -
kiełki słonecznika
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
W rondlu na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego podsmażyć pokrojone w plastry borowiki, cebulę i czosnek oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchew. Po 5 minutach dodać imbir, 2 łyżki sosu sojowego i bulion przygotowany z dwóch kostek Rosół z kury Kucharek wedle przepisu na opakowaniu. Całość doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodać świeże kiełki, zmielone ziarna kolendry, prażone ziarna sezamu oraz doprawić zupę do smaku.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się