Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • sos sojowy

    do smaku
  • rosół z kury Kucharek

    2 kostki
  • oliwa

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    2 łyżki
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
  • sos sambal oelek

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • kiełki soi

    do smaku
  • kiełki słonecznika

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
W rondlu na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego podsmażyć pokrojone w plastry borowiki, cebulę i czosnek oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchew. Po 5 minutach dodać imbir, 2 łyżki sosu sojowego i bulion przygotowany z dwóch kostek Rosół z kury Kucharek wedle przepisu na opakowaniu. Całość doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodać świeże kiełki, zmielone ziarna kolendry, prażone ziarna sezamu oraz doprawić zupę do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 22.11.2015 22:25
kolendra dodaje smak
ppaulina 05.03.2014 10:28
świetna :)
SmacznaPyza 24.04.2013 20:27
ciekawy, ale dużo lepiej będzie smakowała zupa na prawdziwym wywarze a nie na kostkach
carmen 24.04.2013 19:24
ciekawy przepis
arbuzowo 24.04.2013 18:45
ciekawe jak smakuje...
miki47 24.04.2013 17:41
pyszny przepis
idealme 24.04.2013 17:16
aż zrobiłam się głodna :)
Megg 24.04.2013 15:53
oj musi być przepyszna taka zupka!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat