Orecchiette z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    300 g (Orecchiette)
  • pomidory pelati

    1 puszka
  • fasola biała

    1 puszka
  • brokuł

    500 g
  • cebula

  • ząbki czosnku

    3 szt
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrałem, posiekałem i zeszkliłem na oliwie. Dodałem zmiażdżony czosnek i paprykę.
Smażyłem około minuty, dodałem pomidory i wlałem ¼ szklanki wody. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Dodałem odsączoną fasolę i posiekane listki bazylii, doprawiłem do smaku.
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania włożyłem różyczki brokułów. Odcedziłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 22.03.2015 06:29
pyszne danie
Konczi 21.03.2015 20:22
pysznie u Ciebie :)
IwonaDD 21.03.2015 18:24
pysznie się prezentuje
cukiereczek 21.03.2015 18:20
wiosenne apetyczne danie
marcia7 21.03.2015 18:15
brzmi wyjątkowo egzotycznie
ilka01 21.03.2015 18:03
wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat