oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z pomarańczy

    10 dag
  • cytryna

    1
  • woda gazowana

    1 l
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • mięta

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

Skórki zmielić na drobno, wymieszać z wodą gazowaną, przyprawić kwaskiem cytrynowym do smaku. Wstawić do lodówki. Schłodzony napój przecedzić. Podawać z lodem plasterkiem cytryny i listkiem mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat