Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego wycinamy kółka za pomocą szklanki. W każdym kółku robimy mniejsze kółeczko za pomocą kieliszka. Olej rozgrzewamy na patelni do 170*C. Wrzucamy kawałek ciasta sprawdzając czy temperatura oleju jest odpowiednia, żeby nie spaliło oponków. Wrzucamy oponki, smażymy po ok 0,5 minuty z każdej strony do zrumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak