Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 750 g
ser biały półtłusty 1 kg
proszek do pieczenia 1 op.
jajko 3 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
masło 3 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

dodatkowo

smalec 6 kostek
cukier puder 1/5 szkl.

Porada

Faworki najlepiej smakują tego samego dnia, z czasem tracą chrupkość i nie sa tak smaczne. Jednak u mnie znikają tego samego dnia!!

Przepis i sposób przygotowania na: oponki serowe

Wszystkie składniki zagnieść na miękkie ciasto. Wałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka z dziurką. Rozgrzać smalec, a gdy będzie gorący smażyć oponki. Osączać na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 24.01.2017 13:02
uwielbiam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak