Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 g
mąka pszenna 500 g
cukier 100 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka
żółtko jajek 4 szt
spirytus 1 łyżka
śmietana gęsta 200 ml
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

.Przesianą mąkę wysypać na stolnicę,dodać przepuszczony przez praskę ser( można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa),wbić żółtka, dodać cukier,śmietanę,sodę i ocet. Zagnieść ciasto. Ucinać ciasto po kawałku,wałkować na grubość ok. 1-1,5 cm, wykrawać szklanką kółka,zrobić w środku małą dziurkę np.kieliszkiem .Smażyć z obu stron na złoty kolor w rozgrzanym oleju. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.09.2016 23:38
często robię dla dzieci
Łukasz15 13.09.2016 22:44
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak