Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki oblane czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 300 g
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 200 g
cukier waniliowy opak
masło 10 dag
jaja 3 szt
polewa czekoladowa opak

Przepis i sposób przygotowania na: oponki oblane czekoladą

1.twaróg zmiel. na stolnicy dodaj do niego mąke,proszek do pieczenia oraz masło.dodaj jaja i cukry.
2.ciasto wyrób na masę,rozwałkuj i szklanką wycinaj oponki a w kazdej oponce zrób dziurkę w środku.
3. smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, gotowe oponki odsącz.
4. polewę czekoladową stop i zanurz w niej oponki które odstaw do zastygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak