Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier wanilinowy 1 sztuka
budyń waniliowy 1 sztuka
masło 1/5 kostki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki
mąka 4 szklanki
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Wszystkie składniki połączyć wyrobić ciasto formować oponki. Piec w oliwie aż do zrumienienia się oponek. Po usmażeniu posypać cukrem pudem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 08.07.2012 22:15
lubie
Tomasz17 08.07.2011 15:04
puperanckie
Magdalena80 07.06.2011 23:07
są superowe
Mati13 13.05.2011 15:24
jakie pulchne:) - super!
IZABELA29 29.03.2011 12:14
super wielkie
barbara11561 29.03.2011 09:13
pyszniutkie
Natalia/tubisiek 20.03.2011 13:41
pyszne są :)
Anna169Hosz 16.02.2011 16:10
A ja robię trochę inne z białym serem, muszę wypróbować Twój przepis.
Bart 02.02.2011 21:31
bardzo dobre
Pati8 06.12.2010 10:12
oponki sa pycha
pacpaw 29.11.2010 20:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak