Oponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3.5 Szkl
  • cukier

    1/2 Szkl
  • proszek do pieczenia

    2 Lyzeczki
  • ser biały

    0.5 Kg
  • jajko

    4 Szt
  • ocet

    1 Lyzka
  • smietana 18%

    2 Łyżki
  • olej do smażenia

    1 Litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszany razem. I ugniatamy ciasto. Następnie dajemy ciasto na stolicę i walkujemy. Wykrawamy duże kółka szklanka a małe w środku kieliszkiem. Olej rozgrzewamy i wyrzucany oponki smazymy po obydwu stronach. Usmazone postępujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 02.03.2016 14:30
dobre do kawy
ice cubes 02.03.2016 14:00
Również czasem je robię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat