Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 1 szt
mąka
cukier
proszek do pieczenia 1 op
olej
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Na stolnice wysypać 1,5szkl mąki,wbić jajko,0,5szkl.cukru,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i jedna kostka twarogu najlepiej półtłusty.Wszystko zagnieść.Rozwałkować ciasto i powycinać oponki i smarzyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2013 18:29
taki stary przepis , jeszcze z mojej młodości:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak