Oponki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 szt
  • mąka

  • cukier

  • proszek do pieczenia

    1 op
  • olej

  • twaróg

    1 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnice wysypać 1,5szkl mąki,wbić jajko,0,5szkl.cukru,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i jedna kostka twarogu najlepiej półtłusty.Wszystko zagnieść.Rozwałkować ciasto i powycinać oponki i smarzyć na oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 31.05.2013 18:29
taki stary przepis , jeszcze z mojej młodości:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat