Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kilograma
cukier 3/4 szklanki
śmietana 18-procentowej 1 sztuka mała
cukier puder do posypania
olej do smażenia 1 litr
Soda oczyszczona Prymat płaska łyżeczka
twaróg 0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Mąkę, cukier , sodę oczyszczoną wymieszać. Dodać twaróg i wyrobić na gładką masę. Ciasto rozwałkować. Wyciąć szklanką krązki , a kieliszkiem srodki i wrzucić uformowane oponki na rozgrzany olej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 03.12.2012 05:25
super
eliza135 02.12.2012 21:06
palce lizać
babajaga1969 02.12.2012 19:52
piękne, dawno nie robiłam - pyszne
Joanna46 02.12.2012 17:02
Bardzo ładnie Ci wyrosły.
Konczi 02.12.2012 14:28
rany juelk jak ja dawno ich nie robiłam, smakowite !
sara1 02.12.2012 14:09
apetyczne
IwonaKa 02.12.2012 13:58
pięknie wyglądają,bardzo lubię
nogawkuchni 02.12.2012 13:52
O wow, ale bym zjadła, tłusty czwartek mi się przypomniał, cudnie Ci wyszły, chętnie wcięłabym taką oponkę nawet za cenę tego, że by mi się na biodrowej oponce odłożyła ;).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak