Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńkowy gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 150 g
cebula 2 szt
papryka 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
opieńki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńkowy gulasz

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę i smażymy wszystko razem przez kilka minut. Dodajemy opieńki, wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy, podlewamy szklanką wody i dusimy przez 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy zmieszany ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak