Opieńki w koncentracie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

    2 kg
  • cebuli

    1/2 kg
  • cukru

    4 łyżki
  • soli

    2 łyżki
  • octu

    1/2 szkl.
  • koncentrant pomidorowy

  • olej

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby ugotować. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oleju, dodać cukier, sól i obgotowane grzyby. Następnie koncentrat pomidorowy, ocet. Parę minut podusić wszystko razem. Gorące wkładać w słoiki. Można spasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 12.01.2011 14:10
ciekawe
Allice 06.10.2010 18:35
robiłam podobnie i są smaczne na zimno i na ciepło :)
Kate131 22.08.2010 22:20
ciekawy przepis
Dorota76 25.07.2010 21:22
jak przyjdzie sezon na opieńki to muszę spróbować bo w takiej postaci jeszcze nie jadłam z koncentratem pomidorowym. Myślę że będą smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat