Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki w koncentracie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 2 kg
cebuli 1/2 kg
cukru 4 łyżki
soli 2 łyżki
octu 1/2 szkl.
koncentrant pomidorowy
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki w koncentracie

Grzyby ugotować. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oleju, dodać cukier, sól i obgotowane grzyby. Następnie koncentrat pomidorowy, ocet. Parę minut podusić wszystko razem. Gorące wkładać w słoiki. Można spasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.01.2011 14:10
ciekawe
Allice 06.10.2010 18:35
robiłam podobnie i są smaczne na zimno i na ciepło :)
Kate131 22.08.2010 22:20
ciekawy przepis
Dorota76 25.07.2010 21:22
jak przyjdzie sezon na opieńki to muszę spróbować bo w takiej postaci jeszcze nie jadłam z koncentratem pomidorowym. Myślę że będą smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak