Opieńki na ostro

Opieńki na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby opienki

    1 kg
  • papryczka chili

    d/s
  • woda

    2 szkl
  • ocet

    0,5 szkl
  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczki
  • liść laurowy

    3-6 szt
  • pieprz

    5 ziaren
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opieńki oczyść, gotuj 30 minut. Odcedź. Składniki zalewy gotuj 15 min. Włóż opieńki, zagotuj i przełóż do słoika,razem z drobno pokrojoną papryczką. Pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat