Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opienki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki
ocet 10 %
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Opienki marynowane

Składniki:
ok 500g grzybów opienek
ziele angielskie
liść laurowy

Zalewa:
500 ml wody
1 szklanka octu 10%
2 łyżki cukru

Grzyby oczyścić, umyć i zagotować. Odcedzić.
Składniki na zalewę zagotować, następnie dodać do niej obgotowane grzyby. Przełożyć do słoików, dodać po 1 listku laurowym i po 2 ziarenka ziela angielskiego.
Pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 15.01.2014 20:06
pysznie się prezentują
pestka 02.01.2014 09:30
kiedyś też marynowałam - teraz nie chodzę do lasu i brak mi takich grzybków własnej roboty
Alex_M 15.10.2013 10:01
super grzybki!
Anna133 13.10.2013 08:09
wspaniałe na zimę na imprezkę
Magula 13.10.2013 07:57
nie jadłam takich jeszcze
iwi 13.10.2013 00:08
Kto nie lubi opieniek;)
Ania84 13.10.2013 00:03
oooo opieńki też marynuję :) smaczniutkie
Gary Michy 12.10.2013 23:31
Ulubione grzyby mojej Mamy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak