Opieńki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • woda

    2 szklanki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, odciąć trzonki, umyć pod bieżącą ciepłą wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić. Cebulę obrać, pokroić w plastry dołożyć do grzybów. Wszystko doprawić podanymi przyprawami i gotować 30 minut pod przykryciem. Po koniec gotowania wlać ocet, wymieszać. Grzyby wkładamy do słoiczków, zalać płynem, tak by całkowicie przykrył grzyby, dokładnie zakręcić. Grzybki odstawić w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat