Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekołki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
oliwa 2 łyżki
kminek 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekołki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotowac w skórkach. Pokroic na grube plasterki, z których powycinać dowolne kszałty, polecam wykrawaczki do ciasteczek.

Można wykorzystać ziemniaki, które zostały z obiadu.

Idealnie smakują jako przekąska lub dodatek do mięs czy sałatek.
Krok 1 - Opiekołki foto
2
Ziemniaczki skropić oliwą z oliwek, posypać kminkiem marynować przez min 15min.
Krok 2 - Opiekołki foto
3
Smażyć na patelni lub zapiekać przez 15-20 min w temp 200 st C aż do zrumienienia.
Krok 3 - Opiekołki foto
4
podawać ciepłe jako dodatek do dań lub samodzielna przekąskę
Krok 4 - Opiekołki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 22.01.2013 12:32
Fajna alternatywa dla zwykłych ziemniaczków do obiadu! Podoba mi się to! :)
Magda24 21.01.2013 17:18
smaczne i ładne kształty - lubię je :)
Grazia 21.01.2013 16:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak