Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kozi ser okrągły 100 g
rukiew wodna 75 g
grejpfrut różowy
SOS DO SAŁATKI
oliwa 3 łyżki
sok z limonki 2 łyżki
kolendra świeża posiekana 2 łyżki
czarny pieprz
cukier szczypta
oliwki czarne 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

Ser pociąć na grube plastry.Grejpfrut podzielic na cząstki.Rozgrzać grillową patelnię, ułożyć na niej ser i smażyć łagodnie 2-3 minuty, przewracając raz, aby obie strony delikatnie się zrumieniły.
Ułożyć rukiew na płytkim talerzu. Na liściach położyć ser, ćwiartki grejpfruta i oliwki.
wymieszać składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać od razu. Można posypać startą skórką limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak