Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szparagami i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
boczek wędzony 5 plastrów
szparagi zielone 5 szt
śmietana 30% 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Należy uważać z solą, gdyż wędzony boczek może być słony.

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szparagami i boczkiem

Szparagi ugotować al'dente.Boczek pokroić na kawałki podsmażyć na złoto na suchej patelni. Jajka roztrzepać z mlekiem i mąką, wylać na patelnię z boczkiem, na wierzchu ułożyć szparagi. Omlet przykryć pokrywką i smażyć aż się zetnie. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.09.2016 16:59
apetyczne zdjęcie
mysza75 08.09.2016 12:11
jaki pyszny omlet
AniaHania 08.09.2016 12:00
Ale apetycznie ten omlet wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak