Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
czosnek 3 zabki
sól i pieprz
szczypiorek
szparagi białe 6-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szparagami

Ze szparagów odłamać końcówki, obrać je i gotować 5 minut we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Jajka zmiksować, wymieszać z jogurtem, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i częścią posiekanego szczypiorku. Masę jajeczną wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzchu ułożyć szparagi. Kiedy spód się zezłoci, delikatnie odwrócić. Gotowy omlet posypać resztą szczypiorku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak