Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z zielonymi szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 6-7 sztuk
pomidorki koktajlowe 4-5 sztuk
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
jajko 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
masło

Porada

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z zielonymi szparagami

Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce.

Grubsze końce delikatnie oskrobać nożem.

Wstawić szparagi do gotującej się wody, tak aby główki wystawały ponad powierzchnię i gotować około 5 minut, po czym zahartować je w zimnej wodzie.

Na patelni roztopić masło, dodać szparagi i lekko je podsmażyć.

Zdjąć z patelni.

Jajka wbić do miski, doprawić solą, pieprzem, papryką i bardzo dobrze roztrzepać przy pomocy rózgi.

Im bardziej jajka będą napowietrzone, tym bardziej omlet będzie puszysty.

Masę jajeczną wlać na tą samą patelnię, na której smażyły się szparagi.

Smażyć omlet, delikatnie zagarniając masę od brzegów patelni do środka.

Gdy masa lekko się zetnie ułożyć na wierzchu szparagi, pokrojone pomidorki i pokrojoną dymkę.

Smażyć, aż spód lekko się zarumieni.

Odwrócić na drugą stronę i znów lekko podsmażyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.06.2016 12:28
bardzo fajny omlet
Ola1984 13.06.2016 11:19
Pyszny pomysł na omleta :) Zjadłabym z przyjemnością :)
w mojej kuchni 13.06.2016 11:18
same pyszności
jagoda5913 13.06.2016 00:39
super pomysł
mysza75 12.06.2016 22:07
pyszny omlecik
Katarzyna59 12.06.2016 21:12
przepyszny!!!
SzczyptaChili 12.06.2016 20:55
Idealny na śniadanie we dwoje :) Pycha :)
Urszula Świeca 12.06.2016 18:34
Pyszne danie))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak