Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2-3 szt
  • pomidor

    1 szt - duży
  • papryka czerwona

    1/3 szt
  • szczypior

  • polędwica wieprzowa

    100 g - sopocka
  • mleko

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę usuwając nasiona. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Polędwicę sopocką kroimy w kostkę.
Krok 2 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mleka
Krok 3 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Jajka roztrzepujemy do połączenia się z mlekiem i przyprawami.
Krok 4 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Do jajek dodajemy warzywa i polędwicę - mieszamy.
Krok 5 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Patelnie smarujemy oliwą, rozgrzewamy, wlewamy warzywa z jajkami, przykrywami i podpiekamy do ścięcia i zarumienienia brzegów - dopiekamy.
Krok 6 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
Omlet delikatnie przekładamy na drugą stronę i chwile podpiekamy.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 07.10.2015 10:17
pyszny omlecik
Kasnaj 31.05.2015 19:50
takie śniadanko jest bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat