Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2-3 szt
pomidor 1 szt - duży
papryka czerwona 1/3 szt
szczypior
polędwica wieprzowa 100 g - sopocka
mleko 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony

Kroki postępowania

1
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę usuwając nasiona. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Polędwicę sopocką kroimy w kostkę.
Krok 1 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
2
Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mleka
Krok 2 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
3
Jajka roztrzepujemy do połączenia się z mlekiem i przyprawami.
Krok 3 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
4
Do jajek dodajemy warzywa i polędwicę - mieszamy.
Krok 4 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
5
Patelnie smarujemy oliwą, rozgrzewamy, wlewamy warzywa z jajkami, przykrywami i podpiekamy do ścięcia i zarumienienia brzegów - dopiekamy.
Krok 5 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto
6
Omlet delikatnie przekładamy na drugą stronę i chwile podpiekamy.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Krok 6 - Omlet z warzywami i polędwicą sopocką - mocno wypieczony  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.10.2015 10:17
pyszny omlecik
Kasnaj 31.05.2015 19:50
takie śniadanko jest bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak