Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 -
pomidor
1 -
papryka żółta
1 -
papryka zielona
1 -
bakłażan
1 -
sól i pieprz
do smaku -
olej
so smażenia -
papryka czerwona
1
Przepis i sposób przygotowania OMLET Z WARZYW
Papryke po oczyszczeniu z miąższu kroimy w cieńkie słupki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobna kostkę.
Smażymy warzywa na patelni z olejem ok. 15 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy do warzyw. Omlet smażymy na małym ogniu po obu stronach.
Komentarze (4)