OMLET Z WARZYW

OMLET Z WARZYW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • pomidor

    1
  • papryka żółta

    1
  • papryka zielona

    1
  • bakłażan

    1
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    so smażenia
  • papryka czerwona

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania OMLET Z WARZYW

Bakłażana kroimy w cieńkie plasterki po obraniu skórki. Solimy i odstawiamy na 30 minut. Potem płuczemy plasterki, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
Papryke po oczyszczeniu z miąższu kroimy w cieńkie słupki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobna kostkę.
Smażymy warzywa na patelni z olejem ok. 15 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy do warzyw. Omlet smażymy na małym ogniu po obu stronach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Barbara55 19.01.2012 15:16
samo zdrowie
kielcok1 04.12.2011 14:03
nie dla mnie
rakow2 26.04.2011 15:50
bardzo ciekawe
iwa643 15.02.2011 07:55
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat