OMLET Z SEREM CAMEMBERT I LEŚNYMI GRZYBAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • ser camembert

    1/2 szt
  • kurki

    1 garść
  • podgrzybki

    3-4 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • mleko

    3-4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić lekko opłukać i pokroić,na łyżce masła zaszklić posiekaną cebulę i ząbek czosnku,dodać grzyby i dusić do odparowania płynu doprawić pieprzem,solą.Jajka wybić do miski dodać mleko,sól i pieprz wszystko dobrze utrzepać widelcem,dodać pokrojony w paseczki ser camembert.Na patelni rozgrzać resztę masła i wlać masę jajeczną,smażyć na wolnym ogniu od czasu do czasu potrząsając patelnią i odchylając brzegi omletu aby rzadka masa spływała pod spód.Gdy góra będzie prawie ścięta wyłozyć na omlet uduszone grzyby i posypać posiekanym szczypiorkiem.Omlet można złożyć na pół lub przeciąć na cztery części i łopatką przełożyć na talerze,podawać z pieczywem.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 11.03.2014 21:16
to musi być pyszne
Papryczka 28.04.2013 21:35
smaczna wersja omletu
smakoszek 10.04.2013 19:47
bardzo apetycznie wygląda
pestka 22.01.2013 19:51
bardzo dobre danie
Krystyna32 04.12.2012 08:57
pycha
Ada-Gaba 29.10.2012 08:15
pyszne danie
ankaryba 10.07.2012 11:44
super!!!
Anna169Hosz 30.06.2012 23:46
Wygląda bardzo zachęcająco:)
Rybciia 15.06.2012 13:35
smaczny :-)
Łukasz15 17.05.2012 08:12
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat