Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z postnym dodatkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
kapusta pekińska 2 liście
śledzie w oleju 1 filet
seler naciowy 1 łodyga
olej kokosowy
sól
pieprz
chili
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki

Porada

Nietypowy może, ale bardzo pyszny omlet z dodatkiem śledzika i kapusty pekińskiej. W sam raz na postne śniadanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z postnym dodatkiem

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Seler naciowy siekamy drobno i szklimy na oleju. Kapuste pekińską szatkujemy dość drobno i dodajemy do selera, przesmażamy wszystko minutkę.

Do miski wbijamy jaja, doprawiamy je przyprawami i ziołami, roztrzepujemy. Jajka wylewamy na patelnię, lekko wszystko mieszamy. Na jajka układamy drobno posiekanego śledzia.

Patelnię przykrywamy przykrywka i smażymy wszystko na małym ogniu, aż omlet się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.12.2016 22:07
ale apetyczny
dorota20w 08.03.2016 21:47
polecam :)
Ifa 04.03.2016 16:16
Ze śledzikiem - takiego nie jadłam :-)
dorota20w 04.03.2016 12:17
dziękuję :)
Aleksandra/Olcia 03.03.2016 17:58
pyszności
dorota20w 03.03.2016 17:08
dziękuję :)
Madzai 03.03.2016 16:52
Ale pyszne :)
RenataZ-et 03.03.2016 16:37
idealny na śniadanie
Motorek 03.03.2016 15:57
smaczny omlet
dom-agi 03.03.2016 15:07
Wygląda pysznie!
Franciszek 03.03.2016 14:22
pyszny omlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak