Omlet z pomidorkami i czerwoną cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1 mała
  • pomidorki koktajlowe

    8-10 sztuk
  • jajko

    3 sztuki
  • serek mascarpone

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    3-5 listków
  • sól

  • pieprz

  • krem balsamico

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroje w plasterki i razem z pomidorkami podsmażam na łyżce oleju. Jajka rozbijam z mascarpone i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podsmażone warzywa zalewam masą jajeczną (nie mieszam) na wierzchu rozrzucam listki bazylii. Przykrywam i na malutkim ogniu podgrzewam aż jajka całkowicie się zetną. Podaję z sosem balsamicznym.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (59)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 13.08.2014 22:09
ciekawy przepis
foczka-ks 14.05.2014 01:00
można poeksperymentować
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)
Ewelina1991 13.05.2014 07:59
mniam mniam pychota :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat