Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka pszenna 1 płaska łyżka
pieczarki 2 sztuki
cebula biała 1/2
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
żółty ser starty do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami i cebulą

Jajko mieszamy z mlekiem i mąką do połączenia składników.

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry, podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wlewamy masę jajeczną, smażymy przez chwilę na wolnym ogniu, a następnie odwracamy na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażymy.

Przekładamy na talerz i podajemy oprószone startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak