Omlet z parówką i szynką

Omlet z parówką i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • parówka

    4 sztuki
  • szynka

    4 plasterki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • masło

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Omlet z parówką i szynką

Z Parówki ściągnąć folię, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paseczki a następnie większą kostkę. Szynkę z parówkami podsmażyć na patelni na masełku. Posypać troszkę Kucharkiem. W Miseczce rozbełtać jajka, dodać mleko i mąkę. Dokładnie wymieszać blenderem lub mikserem. Dodać sól i pierz do smaku. Wylać na patelnię na parówki i szynkę. Smażyć pod przykryciem aż jajko się zetnie. Podawać polane ketchupem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat