Omlet z parówką i szynką

Omlet z parówką i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • parówka

    4 sztuki
  • szynka

    4 plasterki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • masło

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Omlet z parówką i szynką

Z Parówki ściągnąć folię, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paseczki a następnie większą kostkę. Szynkę z parówkami podsmażyć na patelni na masełku. Posypać troszkę Kucharkiem. W Miseczce rozbełtać jajka, dodać mleko i mąkę. Dokładnie wymieszać blenderem lub mikserem. Dodać sól i pierz do smaku. Wylać na patelnię na parówki i szynkę. Smażyć pod przykryciem aż jajko się zetnie. Podawać polane ketchupem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat