Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z młodymi pędami czosnku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
czosnek ząbki 5- 7 młodych pędów
koper świeży 4 - 5 gałązek
mleko 4 łyżki
olej 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z młodymi pędami czosnku

Przygotować potrzebne składniki. Młode pędy czosnku pokroić na kawałki ok. 2 cm, koper posiekać. Piekarnik włączyć na 180stopni z włączoną górną grzałką.
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli.
Żółtka roztrzepać z mlekiem i szczyptą pieprzu, dodać koper. Połączyć z białkami i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pędy, dodać masło i wylać masę jajeczną. Przykryć patelnię przykrywką.
Smażyć na wolnym ogniu do momentu zrumienienia spodu a następnie wstawić na górną półkę piekarnika na 2 - 3 minuty. Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak