Omlet z młodą kapustą

Omlet z młodą kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • kapusta

    młoda 1/4 główki
  • przyprawa uniwersalna

    wg uznania
  • jajko

    4 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Omlet z młodą kapustą foto
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 2 - Omlet z młodą kapustą foto
Kapustę poszatkować, dodać do kapusty, chwilę razem podsmażać. Do kapusty dodać 1/5 szklanki wody i trochę przyprawy uniwersalnej. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Omlet z młodą kapustą foto
2 jajka wbić do miseczki, rozmieszać, lekko doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Omlet z młodą kapustą foto
Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, wylać na nią jajka. Omlet smażyć na małym ogniu nie mieszając. Jak jajka zaczną się ścinać, omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę, dosmażyć. W ten sam sposób przygotować drugi omlet.
Krok 5 - Omlet z młodą kapustą foto
Na każdym omlecie ułożyć po trochu duszonej kapusty, zwinąć w rulon i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 27.07.2015 18:45
rewelacyjny omlecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat