Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z makaronem
Makaron ugotować w osolonej wodzie, zahartować i przełożyć do miski.Marchewkę pokrojoną w kostkę ugotować razem z groszkiem. Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dołożyć parówki pokrojone w krążki, chwilę przesmażyć, dodać osączony groszek i marchewkę, pokrojone w paski pomidory,doprawić. Zawartość patelni przełożyć do miski z makaronem i wymieszać.
Na dużej patelni (30 cm średnicy) rozgrzać 2 łyżki oleju (może być ten z pomidorów), wyłożyć makaron . Jajka rozmącić z mlekiem , solą i pieprzem, zalać nimi makaron. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, od czasu do czasu potrząsać patelnią, Gdy masa od spodu się dobrze zetnie, delikatnie odwrócić przykrytą patelnię, i zsunąć tortille z pokrywki na patelnię. Drugą stronę smażyć 2-3 minuty. Podawać z keczupem.