Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kurkami i szparagówką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 6-8 strąków
kurki 1 garść
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
mleko 2 łyżki
mąka 1 łyzka
margaryna 2 łyzki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kurkami i szparagówką

Kurki czyścimy, jeśli sa duże to kroimy na połówki lub ćwiartki. Fasolke kroimy na 1 cm kawałki, cebulke w kostke. Na patelni (u mnie 22cm) roztapiamy margarynę i wrzucamy grzybki, fasolkę oraz cebulkę, dusimy pod przykryciem aż fasolka będzie miękka. Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy mleko, mąkę i mieszamy. Gdy fasolka będzie miękka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy pieprzem, solą, zalewamy ciastem i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.12.2013 10:58
dla mnie smacznie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak