Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kanią i wędliną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 1 łyżka
mleko 3-4 łyżki
cebula 1/4 szt
kanie 1 szt duża
wędlina ok 10 dag
grzanki 1 garść duża
sól i pieprz
masło albo olej

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kanią i wędliną

Jajka wybijamy i łączymy z mlekiem i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kanie oczyszczamy(można opłukać) i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło albo olej i podsmażamy kanię z cebulą. Oprószamy solą.
Na patelnię wylewamy masę jajeczną i zasypujemy grzankami i pokrojoną w plastry wędliną.
Przykrywamy i smażymy aż omlet się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:51
dziękuję:)
Bożena Matuszczyk 10.11.2017 23:54
Bardzo apetyczny i smaczny omlet;)
katarzynka455 10.11.2017 17:43
dziękuję bardzo:)
iskierka.ag 10.11.2017 16:43
Pomysłowe i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak