Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z grzybkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże garść
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
jajko 6 szt
parmezan starty 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z grzybkami

N apatelni rozgrzewamy masło wrzucamy drobno pokrojone ząbki czosnku i oczyszczone pokrojone grzybki i smażymy 15 minut aż cała woda odparuje a pod sam koniec dodajemy só,l i pieprz do smaku i posiekaną natkę pietruszki.Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy je widelcem łączymy z parmezanem solą,pieprzem i przestudzonym,i grzybami.Na patelni rozgrzewamy oliwę i wlewamy całą zawartość.Gdy omlet się zetnie przewracamy go na drugą stronę i smażymy dwie minuty.Kroimy go na ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 02.10.2012 11:09
na pewno smaczny
dorotka0000025 15.06.2012 13:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak