Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mleko 80 ml
sól 1/2 łyżka
natka pietruszki 2 łyżka
pieczarki 150 g
masło 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Suszone grzyby należy przed użyciem namoczyć. Własnoręcznie zebrane grzyby pokroić w cienkie plasterki, rozłożyć na pergaminie i ususzyć, najle piej na świeżym powietrzu.
W piekarniku suszyć w temperaturze do 50 stopni
.Jajka wymieszać z mlekiem, dodać kaszę mannę oraz sól i wyrobić ciasto. Odstawić na chwilę, po czym dodać pietruszkę.
Grzyby oczyścić, w razie potrzeby opłukać i osuszyć w lnianej ściereczce. Pokroić na 2-milimetrowe kawałki, dodać do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło i kolejno z obu stron smażyć cztery omlety na złoty kolor. Usmażone przełożyć na podgrzane talerze. Proponuję smażyć jednocześnie na dwóch patelniach, w ten sposób można zaoszczędzić sporo czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 19.05.2011 08:16
super
Marcin46
Marcin46 08.10.2010 12:17
Należało by spróbować z grzybami leśnymi. Np. Rydze ;)
iwona332 27.09.2010 01:15
super
marta639 17.09.2010 18:41
Fajowskie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak