Omlet z duszonymi pomidorami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 szt
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • pomidor

    1 szt
  • cebula

    1 szalotka
  • papryka czerwona

    1 kawałek
  • szynka

    2 plastry
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    4 szczypty do smaku
  • kolendra mielona

    4 szczypty
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do jednej patelni wlewamy łyżkę oleju, pokrojone warzywa i szynkę, przesmażamy szybko, mieszając, by soki odparowały.

Na drugą patelnie dajemy olej, rozgrzewamy.
Jajo mieszamy z jogurtem i przyprawami, dodajemy natkę i wylewamy na patelnię, dusimy na wolnym ogniu, gdy zetnie się góra, wykładamy podduszone warzywa.
Delikatnie ściagamy na ogrzany talerz.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 19.12.2016 09:19
uwielbiam omlety :) pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat