Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bakłażanem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
bakłażan pół
pieczarki 3-4
cebula pół
oregano szczypta
natka selera
sól
pieprz
olej do smażenia
majeranek świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bakłażanem i pieczarkami

Bakłażana pokroić w plastry i posolić, po ok pół godziny wypłukać i osączyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, pokroić również cebulę i pieczarki, podlać łyżką oleju i smażyć aż do odparowania. dodać oregano i natkę selera, doprawić pieprzem. przysmażone bakłażany i pieczarki równomiernie rozprowadzić na patelni i zalać roznąconymi jajkami. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
Omlet jest gotowy kiedy jajka calkwicie się zetną.
Ja posypałam mój omlet żółtym serem, a raczej pomarańczowym, to jakas odmiana goudy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 11.12.2013 19:29
Lubię omlety :)
maciek7 11.12.2013 18:39
super przepis
Niki22 11.12.2013 18:07
nigdy nie próbowalam bakłażana ciekawa jestem jak smakuje :)
iwi 11.12.2013 18:05
Super omlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak